veckan som gått

Inte blivit mycket skrivet här inte denna vecka, har inte haft nån ork... Läser typ 30 bloggar, så jag orkar inte skriva nåt ;)

iaf, det blev vila tisdag och onsdag med, var bara ut och fixade med mockning och mat.

Torsdag så blev det lite klättring i en backe, red 5 ggr upp i skritt, låg form. I nerförsbacken så tränade vi halt och backning, mycket bra för rumpa och rygg att backa i uppförsbacke :)
Innan backen tränade vi igångsättning i trav från skritt, att bibehålla formen i själva igångsättningen.
Han vill gärna höja sig då och komma efter med bakbenen då han tycker det är apjobbigt att jobba med hela kroppen... Skitsvårt att få honom att starta bakifrån i en ärlig form.
Men vi tränar på! Fick till det helt ok på slutet.
Efter backen blev det skritt på lång tygel hemåt, blir en bit med lite djupare snö så han fick jobba på lite till där fast på lång tygel då.

Stretchade och borstade av, sen fick han stå inne  då kl var 17.30 och Jonas skulle ta in vid 19 ändå. Rappen stod redan inne och jag tog in Tea när jag hämtade Storen innan ridturen.
Hade mockat åt alla, så jag gav dem en höbal att dela på tills nattningen, sen åkte jag hem.
Frös som en gnu då det var typ 15 minus ute, och hade en helt galen huvudvärk.

Hade så ont när jag körde hem så jag trodde nästan inte jag skulle ta mig hem själv, dessutom slutade nacken att fungera? Fick sitta och luta huvet mot nackstödet för jag orkade inte hålla upp det själv. Tror att det blev nåt knas iaf när jag krockade och körde av vägen i höstas, var ju sjukskriven i 2 veckor då. De såg inget på skallröntgen, men ibland får jag jobbigt att hålla upp huvet.
Tog iag en dunder ipren (600 mg) och lade mig i badet då jag trodde jag skulle frysa ihjäl.
Blev varm, men huvudvärken gav sig inte, så fick ta 2 treo också... inte jättebra för mitt magsår fick jag erfara sen, men huvudvärken gav upp iaf!


Igår fredag var det dags för hovis att komma, hade tid halv3, och då jag slutade 13 så åkte jag direkt för att hinna rida innan.
kallt var det, -14 när jag åkte från jobbet.
Fick byta om i kalla stallet eftersom det är en mycket allergisk människa på jobbet... Hua vad kallt det var :)
Tog in storen direkt och gjorde klar Storen, tog hacket då jag ridit med bett de senaste ridturerna. Fick alltså inviga padden till kedjan på hacket.
Tog på nya ridtäcket och gav oss iväg, Storen var piggelin då det var så kallt.
Skrittade bort åt höger idag, mot paddocken, ville se hur det såg ut där. När vi kom dit så var det avstängt med tråd så att man måste hoppa av och ta av den, det är uteboxar där och det går hästar i en hage precis bredvid. Så jag blev osäker om man fick verkligen rida där... måste höra med Ulrica innann  så att det är helt ok.

Så vi gick tillbaka, tränade övergångar trav-skritt hela vägen bort till grå huset. Storen var jättefin, verkade väldigt nöjd med padden på kedjan.
Skrittade på tygeln ner till infarten till Västermarken, där vände vi och fortsatte med travarbetet uppför backen, Storen frustade och sträckte på sig ordentligt. Tog en galopp sista biten, pigg och glad Storen ;)
Sen skrittade vi på lång tygel hem.
Storen fick stå lös på gången medan jag borstade av. sen fick han gå lös och titta lite i stallet medan jag mockade alla boxarna, han stod så snällt och väntade medan jag gick ut och tömde kärrorna :)
Han kom även på att det fanns hö i tomma boxen, så där stod han och drog ut strån mellan spjälorna i gallret.

Sen kom Glenn, blev helt chockad att en hovis kommer på avtalad tid :D
Visade sig att han skott Storen när han gick på skolan, och Gunilla hade han haft som lärare i teori!
Dessutom går Glenns dotter på samma avdelning på dagis som Cornelia, det är ju Cornelias kompis :)
Så det blir ju jättebra, vi kommer även bli grannar samtidigt i matfors så de kan leka.

Storens fötter iaf, de är inte så bra kvalitet, men det visste jag ju redan. Glenn ville pröva andra skor nästa gång för att få mer cirkulation i hoven. De hade inte växt nåt nästan, så han ville att vi skulle vänta lite längre än 6 veckor innan nästa skoning.
Han hade väldigt tunna väggar åxå, så det var lite knivigt att få dit sömmen ordentligt.
Ska hålla kollen de närmaste dagarna så han inte blir öm, då kommer han och tar bort några söm isf.
Det tog 1,5 timme, han mätte och grejade, gjorde om och fixade. Han svarade på alla mina frågor och förklarade vad han gjorde och hur han tänkte. Fick även 2 nya bakskor då han tyckte att de som var på var för små.
Jag hade inte räknat med nya skor, så jag hade bara med 600. Men han sa att det var skitsamma, så han tog bara 600 iaf :)
Snäll hovis!
Så jag hoppas det blir bra nu, orkar inte hålla på att jaga ny hovis igen...
Han tyckte det var skönt iaf med en så snäll häst att sko :D


Idag blir det vila, det är typ -28 här så jag vill inte ge mig ut på nån ridtur ;)
Hoppas få komma ut en sväng imorn iaf, ber Jonas ta hand om farbrorn idag så jag slipper åka i onödan.


Kommentarer
Postat av: Jennie

Sv; Vill börja med att säga tack! För att du delar med dig av dina erfarenheter, det betyder otroligt mycket just nu och det får mig att se lite ljus i mörkret.



Han har ju varit oren till och från sen i november och då hade han snösulor. Han har haft snösulor väldigt länge då snön kom så tidigt. Han var inte alls fräsch i fötterna igår, strålröta plus att hans fötter hade blivit vitaktiga och börjat mjukna och fjälla, om du förstår hur jag menar? Nu är snösulorna borta och jag har gjort rent dem noggrant och smörjt med tjära. Ska prova longera han på jämt underlag idag och se hur det ter sig. Igår red jag ju på ganska knaggligt underlag vilket påverkar om han har ont i strålen.

2011-02-19 @ 11:36:35
URL: http://jeila.blogg.se/
Postat av: Helena

Måste ju var samma hovis-Glenn som skor Hanna. Han verkar jättebra,men tycker det är lite svårt att få ord ur honom, lite tystlåten sådär, men å andra sidan finns det ju dom som är åt andra hållet ist, surrar förmycket å blir aldrig klar....;)

2011-02-19 @ 11:42:03
Postat av: Jennie

sv: Jag har tvättat rent med jodopax samt smörjt med tjära som skyddar och torkar ut.. Ska också använda mig av snöringar nästa år, jag har hela nu och det blir alldeles för instängt.



Jo, det kan ju såklart ha med magen att göra.. Men han har känt lite ofräsch för länge nu :( Jag får se hur jag gör, börjar med att kolla upp magen, sen bokar jag nog tid på en ny klinik för hältutredning. Gillade inte riktigt den veterinären som behandlade honom sist. Hon vägrade nämligen gå igenom hans muskler och rygg, för hon tyckte han var för halt för att de skulle kunna sitta där :O



Har då aldrig hört något liknande tidigare, hur kan man som veterinär och kiropraktor påstå något sånt? Klart som f*n att om hästen haft ont i ryggen eller muskler ett tag och jag ridit som vanligt och provocerat honom så kan han ju såklart bli halt utav det... Blir så trött på en del veterinärer!

2011-02-19 @ 15:52:54
URL: http://jeila.blogg.se/
Postat av: Jennie

Glömde fråga.. Hur lång tid tog det innan du fick bort strålrötan?

2011-02-19 @ 15:54:08
URL: http://jeila.blogg.se/
Postat av: Jennie

Sv: Tack för tipset! :) Ska be hovis kolla och göra i ordning så gott det går med hovarna, han kommer ju i veckan :)



Haha, ja han är alltid sån vid longering så jag är ganska van. Gör jag något stort utav det så blir han bara värre, så det är lika bra att bara ignorera honom ;) hihi..

2011-02-19 @ 21:35:56
URL: http://jeila.blogg.se/
Postat av: Camilla

Han ska få sko Dacke nästa gång!

Är han inte så bra som du och Vero säger blir jag sur. :)



Det är så skönt att allt börjar falla på plats igen med Dacke, visst kommer jag fortfarande inte riktigt åt honom. Han håller fortfarande kvar på många saker som han inte vill släppa, backandet är ofta fortfarande ett problem. Sakta och tveksamt, han testar verkligen om jag menar det jag säger eller inte. Jag tränar på att mena det jag säger. :)

Fas 4 alltså,



Men han gör såna framsteg, mycket trevligare häst nu är för ett par veckor sedan, han försöker inte fly hela tiden nu. Och i ridningen håller han på att bli helt underbar. Klicker och havre.. :)



Imorrn skulle inte Vero ha målet att få in Alfa i transporten, utan mest bara få henne att bli bekväm med att vara runt den.

Mitt mål är att Dacke ska gå in utan att muta med havrehinken, istället belöna med havre. Stor skillnad. ;)



Blev Eva i kvarnstallet transport.

Ska du inte komma och socialisera med oss imorrn? Ska träna runt halv elva.

2011-02-19 @ 21:41:24
URL: http://parellikusken.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0