Fruktansvärt!

Ta en titt på denna video, och se hur hästen påverkas av att tvingas gå bakom lod, sk Rollkur osv...
Jag blir fan grinfärdig av att se hur vi behandlar dessa vackra, stora, snälla djur.
USCH!!!

Observera ögonen på hästarna, tycker ni de ser harmoniska och tillfreds ut??
Observera munnen, ser de ut att trivas med betten?
Observera vad som sägs om mycket skum i munnen på hästen, inte så kul att få reda på kanske...



http://www.youtube.com/watch?v=Zhljcsuudd4

Kommentarer
Postat av: josefine m. ridtravaren Bellie

SV: Jag har inte testat Tekna hopp, men jag har vänner som gjort det, som även har dressyren. Eftersom dressyren passar så många olika ryggar blir det olika med hoppen, eftersom den inte passar lika många. Vissa har den blivit på tok för svängd åt, och vissa har den legat lika bra som dressyren på. Så det är svårt att säga. På B skulle den nog ligga skit. För svängd.



Jag älskar min dressyrsadel och rider ofta ut med den. Men längre turer (2-3 tim) och intervallträning, klättring, de skulle nog inte funka så bra med hoppen. Men jag tränar ofta dressyr ute och då följer dressyrsadeln med. :-) Kan inverka HUNDRA ggr bättre i den än hoppsadeln, som jag älskar sjukt mkt oxå!

2011-04-03 @ 17:58:49
URL: http://minfux.blogg.se/
Postat av: Malin

Okej filmen var bra,men väldigt riktad mot hästar som går fel,dom böjer ju bara på nacken. Tyvärr så fattar inte många ryttare hur en häst ska arbete igenom hela kroppen,inte bara med en böjd nacke.. trasigt!

2011-04-04 @ 20:01:56
URL: http://mullesdrommar.blogg.se/
Postat av: Q med ridtravare i fokus!

Just det här med rollkur är lite klurigt och jag avsäger mig allt som har med det att göra då jag inte på något sätt stödjer detta sätta att rida på.MEN för att återgå till filmen i min blogg som jag la upp är det lite som att gämföra äpplen med päron.En häst som är ung som hästen i filmen jag la upp har inte ännu blivit tillräckligt stark i sin överlinje och kan därför tippa bakom lodplan utan att den för den saken skull hamnar bakom ryttarens hjälper.Anledningen till att det kan bli så är pga att takten får före och den är inte riktigt tillräckligt stark för att vara väl framme vilket i slutändan är ändamålet.Det jag snarare ville påvisa är ihop kopplingen genom hästen som finns där men inte alls på häst nr två.Vilket även påvisar att det går att rida hästen framför lodplan men det betyder inte att det är rätt.vilket tydligt syns eftersom bakbensaktiviteten på den prickiga inte infinner sig.Jag har haft liknade problem på knas just att han tippar in näsan.Men har valt att lägga vikt vid att få takten och bärigheten på plats innan jag rider ut halsen på den eftersom ridningen måste komma bakifrån först och främst och då blir det mindre viktigt vad han gör med skallen så länge han inte backar av från mina hjälper.På knas kan det dessutom vara ett tecken på att man satt honom på pottan lite och krävt för mycket och då nyper han ihop sig.Detta synns även på filmen jag la upp med den mörkbruna hästen det är därför antagligen ryttaren försöker ta igenom halvhalterna och rida på den framåt för att den ska komma ut det.

Fasen ridning är så svårt och vi ryttare gillar att rida i våran konfortzon..host jag rammlar dit hela tiden då det är långt mycket bekvämare än att rida på riktigt.

mvh/Q

2011-04-10 @ 15:36:32
URL: http://qodrofenia.bloggplatsen.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0