Dag 2

Dag 2
När och varför jag började rida.

När jag var 3 år så åkte vi till Furuviks djurpark.
Där fanns det ponnyridning, och jag fick rida en tur...
Där och då var det kört! Jag tjatade sen i 4 år tills jag ÄNTLIGEN fick börja rida på ridskola :)
Mitt hästintresse väcktes till liv, och det har hållit i sig i alla år, trots att ingen annan i släkten har hästintresse.

Jag började då på Alnö, hos Mona Holmbom som hade en privat ridskola.
Hon hade kanske 5 hästar som användes från shettis till Stor häst.
Där red jag 1 gång i veckan och var med på ridläger varje sommar i 3 år innan verksamheten lades ner :(

Då började jag rida på Färsta i grupp 3 på ponny, fredagar kl 18. Bästa gruppen, då det var den sista ponnygruppen för kvällen, så vi fick alltid sköta av och smörja tränsen efteråt :)
När det var dags att flytta upp till stohästgrupp så fick jag min första egna häst Jaman. Jag var 14 år då, och slutade rida på ridskola efter ett tag, jag började rida privat med min egen häst istället.

Jag är så glad och otroligt tacksam att mamma lät mig börja rida, trots att hon var ensamstående och vi inte hade råd egentligen. Ändå lyckades hon pussla och vända på varje öre så jag kunde få rida och vara på ridläger.
<3
När jag fick min egen häst så hjälpte mina morföräldrar och min dåvarande styvpappa till att betala honom, 5000 kr.
Sen betalade jag själv stallhyran varje månad med barnbidraget och senare studiebidraget. Så jag gled inte på nån räkmacka för att jag fick en häst ;)
Jag gick 3 km varje dag till stallet efter skolan, och oftast samma väg hem då mamma sällan kom hem före kl 18 från jobbet.
På helgen fick jag oftast skjuts, men ibland var jag tvungen att ta mig dit själv.

Jag har slitit och trälat med dessa hästar, men jag har aldrig tappat intresset. De perioder jag jobbat med hästarna som yrke har det dock inte varit så spännande och kul att ta hand om sin egen efter jobbet, men det gick :)
Jag var utan egen häst många år, tog bort Jaman -97 och köpte Storen -04, men under den perioden hade jag medryttarhäst eller foderhäst.

Mamma har alltid ställt upp när hon kunnat, en period när jag hade foderhäst på MRF så hade jag inte råd att betala månadskostnaden pga en del omständigheter.
Hon visste hur mkt den hästen betydde för mig, så hon ställde upp och betalade 750 kr/månad under ca 6 månader för att jag skulle kunna fortsätta.
Den hästen såldes senare efter jag haft honom i 3 år, men jag hade inte möjlighet att köpa honom. De pengarna kunde vi inte skrapa ihop... Tur var väl det, för Storen var den jag skulle ha :)

Nu får vi se om Cornelia fortsätter hästintresset, det vore kul om det kunde gå vidare.
Hon är ställd i kö både till MRF och till Travskolan, så vi får se var det slutar!


Jaman, min första häst. *1981 +1997
Han lärde mig så mkt, på ett år hade jag lärt mig mer än alla år på ridskolan...


Kommentarer
Postat av: Carro

Du skulle möjligtvis inte vilja ha en ny design? :D Gör hemskt gärna en ;) bara roligt att göra desgin/header till andra. :)

2011-09-21 @ 11:37:44
URL: http://sundsvallsryttarna.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0