Farligt!

Läste just detta, att klöver kan förgifta hästen...
Det gäller Alsikeklöver, vet inte om det är någon speciell sort?
Var vaksamma iaf!

http://www.sva.se/sv/navigera/Djurhalsa/Foderforordningar/Giftiga-vaxter/mindre-giftiga-vaxter/Alsikeklover/

Bilder:


Kommentarer
Postat av: Q med ridtravare i fokus!

Det är en speciell sort .Trifolium hybridum heter den på latin.De andra Klöversorterna är inte giftiga.



sv:Grejen med knas HF är ju just att inne i benet finns ärrvävnad som gör att pumpen funkar dåligt om man kan säga så.Ju mer han rör sig ju bättre transporteras vätska bort.och han borde kanske ha gått dagen efter träningen känner jag så här i efterhand och samtidigt med det kom väderomslaget.Vi hade tex nollgradigt på nätterna innan träningen och nu är det varmt igen och jag vet inte men det kan vara en bidragande orsak till det hela.

Han verkar inte ha ont alls. för som jag tryckt och grejat och gämfört med reaktionerna han haft vid tidigare skador verkar han nu inte bry sig det minsta nu.

Ska be gubben att titta på honom på fredag när han kommer hem då han är den som vanligtvis släpper ut dem på morgonen och är van att se hur han brukar se ut för toksväld är han inte.Men kanske mer än normalt.och precis som vanligt minskar det rejält när han får röra på sig.Riktigt "torr" i det benet blir han aldrig.

Jag har ju botpaddar jag också men jag lär nog vänja in dem långsamt igen.Tänkte låta honom stå med dem på efter att vi varit ute och skrittat i dag medans jag rider Mellis så får jag utöka vart eftersom.

Första gången för några år sen reagerade han med att bli JÄTTE svullen nämligen.Så jag har efter det använt dem jätte sparsamt.

att det är som det är nu kan vara en kombination av så många saker känner jag.Och samtidigt skrämmer det skiten ur mig också.Ett ben tål inte hur mycket som helst.Frågan är om det kan anses som normalt eller inte som han ser ut nu.och jag vet helt ärligt inte. Magkänslan säger att det är lugnt..Men samtidigt så säger hönsmamman i mig att det är inte ok.

Jag slits därimellan.

mvh/Q

2011-08-16 @ 15:52:54
URL: http://qodrofenia.bloggplatsen.se
Postat av: Elin

SV: Nej då, Det ser super bra ut när hästen går i korekt form :) Ser ut som om att mannen ligger på andra sidan ;)



Men som sagt, det måste vara en häst med en bra halslinje :)

2011-08-16 @ 19:15:12
URL: http://shalomterms.blogg.se/
Postat av: Elin

Ska du till färsta nästa helg och kolla på norrlands mästerskapen?:)

2011-08-17 @ 13:00:11
URL: http://shalomterms.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0