Stolt!!!

Men alltså hallå, vad jag är bra :)
Jag är stolt över mig själv idag.

Jag gick ner till stallet med målet att ta mig till MRF och träna på en av ridbanorna ikväll.
Tog in Storen och lät honom mumsa i sin box medan jag hämtade bilen och kopplade nya transporten utanför stallet.
Gjorde iordning massa äppelbitar, tog med klickern, hästen och långa grimskaftet.
Sen lasttränade vi som vanligt en stund, var ett tag sen han åkte nu igen. Han fick gå ut och vila med gräsätning när han varit duktig.
Han var lite skeptisk till att gå in först, det är dörrar bak istället för bommar så det ser lite trångt ut när han ska in.
Flyttade iaf undan mellanväggen åt sidan i början.

När vi friskat upp minnet angående lastning så tog jag tag i "problemet" ;)
Storen går ju ut , sakta och fint backar han så fort jag går ut ur transporten. Liiiite problematiskt när man är själv då!
Prövade att skicka in honom, men det gick inte så bra. Han blev lite stressad, och kom bara in till hälften innan han gick ut igen.
Jag kände att jag blev frustrerad då jag inte hade kunskapen att reda ut det så jag slutade med det innan jag förstörde allt....
Prövade att gå in med honom efter mig igen, och det gick bra, så satte fast mellanväggen där den ska sitta och stängde den högra bakdörren.

Sen gick vi in igen på vår sida, gick bra det med trots att det blev trångt :)
Gick då ut fram och ställde mig så han inte såg mig, klickade när han inte rörde sig. Gjorde så en stund och så fick han äta gräs en stund igen.
Sen drog jag nytta av att jag har ett lång grimskaft... Höll helt sonika kvar i grimskaftet längst ut medan jag gick hela vägen bak och flyttade in sista bakhoven, stängde och öppnade några gånger. Klickade och massa gotta och beröm :)

Sen stängde jag på riktigt, gick tillbaka och gav godis, satte fast honom och stängde.
Eftersom han var så duktig fick han sen komma ut, och så tog jag in honom i stallet föra tt göra honom iordning för avfärd.
Sen gjorde jag samma sak igen vid the final test..... Sen åkte vi till MRF! :D
Han stod som ett ljus hela vägen, iofs bara 4 km men iaf.
När vi kom fram så öppnade jag fram, gav godis och knäppte lös honom, sen gick jag bak och öppnade.
Han stod kvar tills jag sa att han kunde backa, höll i svansen för att styra och stötta.
SÅ DUKTIG!!

Han var lite spänd en stund, men han fick gå runt lite och jag flyttade rumpan lite grann tills han slappnade av.
Sadlade på, tränsade och så gick vi ner till Stora Banan.
Tyvärr kom det en man som skulle röja allt gräs runt heeeeela banan med röjsåg.... KUL!
Så typiskt, jag ville ju åka dit för att det skulle bli en lugn och avslappnad upplevelse så han är avspänd nästa gång vi åker dit på riktig träning. SUCK!

Iaf så gick det bra, Stor vande sig snabbt och brydde sig inte om ljudet. Däremot så skymtade ha svartvita KOSSOR mellan träden ovanför banan!
Ve och Fasa!!!!
Han blev helnipprig.
Så jag ägnade 10-15 minuter åt att gå runt och försöka få honom att slappna av och bara fokusera på mig istället.
Till slut lugnade han sig, så jag hoppade upp och började skritta lite.

Red bara igenom snabbt sidvärts åt båda håll, och travade några varv samt gjorde några volter.
Hade ingen plan med det hela, utan det var bara det att jag ville dit och inte göra nån affär av ridningen.
Struntade i galoppen dock, ville inte riskera nåt då det var en dressyrponny där åxå ;)
Skrittade ut och uppför backen till övre volten där Eva Hägglund hade lektion med ridskolan.
Pratade med henne en stund innan vi skrittade ner till transporten igen.

Skötte av Storen, gav äpplen och lastade på lika fint som på ditvägen :)
Sen åkte vi hem utan incidenter, lastade ur lugnt och fint.
Storen fick gå in i boxen och äta sin mat innan jag släppte ut honom till kompisarna igen.

Jag är så nöjd, jag klarade av det alldeles själv, utan hjälp av nån :)
Nu ska jag bara träna vidare på att han går in själv, men för tillfället funkar det bättre när jag går in före.
Känner han sig tryggast så så får det vara så ett tag till.
Huvudsaken det funkar att lasta och att han är lugn så är jag nöjd!
Så nu kommer jag att åka iväg oftare, nu när jag vet att jag kan åka själv. Så nån gång i veckan kan jag åka till nån av klubbarna och träna nu, när jag vill :)
Skönt.

Blev inga bilder idag, var så fokuserad på mig och häst så jag helt glömde av allt vad film och foto heter :)
Men nästa gång ska jag försöka komma ihåg det iaf...Jag älskar dig, min fina Stor!

På upptäcktsfärd i Späckstas trollskogar...

...eller heter det Attmar kanske? Allt bortanför viforsen är matfors för mig men börjar lära mig lite områden nu:P Eveline är det som skriver också:)

Idag har jag och Stor varit och utforskat lite nya stigar, dock kom vi fram till att de allra flesta ledde fram till någons gård, hehe:P Men en överraskning lurade runt snåret, ska berätta vad lite senare...

Alla hästarna var inne när jag kom till stallet, Stor hälsade så trevligt och verkade inte bry sig om sitt hö som han nyss fått så jag tyckte det var lika bra att ta ut honom och fixa i ordning med detsamma. Sadlingen gick rätt bra idag, han väntade tålmodigt på sitt äpple efteråt, hehe:) Tyvärr glömde jag den gigantiska fruktpåsen som jag plockat ihop åt honom på jobbet:( Får försöka ta med mig lite grann nästa gång jag ska rida istället...

När jag skulle sitta upp innan vi red iväg så märkte jag att han reagerade starkt på min stigbygel och ville absolut inte att jag skulle sätta foten där. Försökte med att länga stiglädret så det skulle kännas mer behagligt för honom men han visade tydligt att han INTE tyckte om det. Vill inte att han ska känna obehag gällande uppsittningen så jag använde mig av bänken istället så han slapp ha tyngden i stigbygeln. Då var det inga problem. Jag är alltid superförsiktig när jag sitter upp och HATAR när folk petar in tårna i sidan på hästens mage, så därför blev jag rätt förvånad. Han visade även att han ogillade när jag satt av efter ridturen.

Vi red på lite olika skogsstigar idag och jag försökte memora vilken som leder vart, vilket är lättare sagt än gjort. Blev lite klättring i upp och nerförsbackar samt snårig terräng, och Storis var som vanligt så avslappnad att han inte tänkte på var han satte fötterna:P Fick styra upp honom när det blev väldigt snubbligt men ville egentligen att han skulle få tänka till lite själv. När vi ridit en bit in i den snårigaste skogsdelen så kan ni gissa vad vi hittade...En hoppbana! Blev helt paff men jag tyckte väll att träden såg lite för perfekt lagda ut framför stigen:P Fast med hoppbana så menar jag träd, stockar och pinnar som var byggda som 20-30cm höga hinder. Såklart skulle detta testas! Tänkte först att nu lär väll Stor snubbla som bara den men det gick så bra! Vi tog banan i skritt med lite snäva svängar och kluriga hinder och han verkligen lyfte på hovarna och koncentrerade sig:) Vet inte om Carro ridit där förut men Stor tyckte det var roligt iaf. Man kan nog ta banan i trav också men det är inget som jag vill försöka mig på än iaf.

Efter att ha ridit på "banan" en stund så red vi vidare mot grusvägen och gick igenom skritt, trav och galopp. Stor skötte sig utmärkt.

Väl hemma så var hovis på plats och skodde en av kallbloden så Stor fick gå in i boxen på en gång och smaska på godsaker medans jag plockade av all utrustning och gjorde pälsen blank och fin. Fixade öven kraften tills imorgon eftersom jag var där så pass sent, också försökte jag göra rent lite benskydd från all lera.

På lördag ska vi rida för tränare! Är supernervös men det ska bli så skönt att få lite feedback på det man gör, och bra råd och tips på hur vi ska träna vidare. Så ni hör mer från mig kommande lördag! Kramar Evve


nähä, inte idag heller

Storen har nu vilat flera dagar. Skulle rida idag, men var tvungen att stanna på möte på jobbet... kom hem alldeles nyss så det var bara att glömma rida nu :(

Och imorn har Eveline honom, men på onsdag ska vi ut på en tur iaf!
Torsdag blir det nog körning, och på fredag en skritttur barbacka tror jag.

På Lördag ska Eveline träna för Emma för första gången, ska bli jättekul att se :)
Ska försöka se om vi kan åka iväg till MRF och träna på någon av deras banor istället, bättre yta där än vår hemmabana som sluttar....
Ska försöka boka in en träning till mig åxå, men min fot måste bli mer rörlig först så jag kan trampa ner riktigt.

Hade planerat in en tur på Gusturleden med några vänner till helgen som kommer, men jag får skippa det. Får se om vi hinner ta det senare eller om vi väntar till våren istället.
En filur och ett busfrö till häst ;)

Min pålle är bra smart han.
Uppfinningsrik och kreativ kan man säga :)

Jag har de senaste dagarna låtit honom gå utanför hagen, på den inhägnade stallplan, för att äta lite gott gräs som finns där. Det är massa gräs, och eftersom det inte finns så mkt i hagen längre så får Storen gå på VIPdelen ;)
Har låtit honom gå där några timmar om dagen, och igår fick han gå större delen av dan.

Såg honom under dagen, antingen strosade han omkring och filosoferade, betade eller vilade i skuggan vid stallet.
När han går lös där så stänger jag stalldörrarna så han inte ska gå in och äta fodret eller hitta på annat tok, ställer ut en hink vatten åt honom om han blir törstig bara.
När han går bakom jordhögen/gödselhögen och betar på gräsplätten så syns han inte, så bekymrade mig inte när jag inte såg till honom, han kom ju fram efter en stund.

Vid 18tiden tittade jag ut och såg honom inte, så tänkte att han var där bakom.
Jonas kom hem vid 19 och gick ner till stallet för att ta in hästarna. Thea skulle ju ha behandling dan före och de skulle få sova inne, men det blev igår istället.


När Jonas kom upp igen så såg han lite full i skratt ut....
Han sa att jag nog bör kolla tänderna på min häst?
Då visade det sig att när Jonas kom ner och skulle öppna dörren till stallet så såg handtaget konstigt ut, det var liksom uppböjt, men det gick att öppna.

När han öppnade så stod Storen där och såg glad ut!!
Storen har alltså bitit på handtaget, böjt och bänt och öppnat dörren (obs att handtaget är lite kärvt så man måste trycka till när man ska öppna), gått in och så stängt igen??!!
Han hade vart därinne och filurat på, undersökt och pillat på det mesta....
Dock hade han inte ätit av den öppnade betforsäcken som står därinne, vilken otrolig tur!
Däremot hade han hittat påsen med knäckebröd, massakrerat den och ätit, flyttat på sulkyn som står efter en väggen och dragit runt med skottkärran....

HAHA, han är så söt min lilla tokfrans ;)

Jonas sa att han såg så glad ut när han kom, sådär nöjd och busig ut att han inte kunde hålla sig för skratt :)
Sen gick han ut och väntade medan Jonas fixade iordning i stallet, sen gick han glatt in i boxen när han fick varsågod... Nöjd häst!

Gick ner sen för att kolla tänderna, men han låg och sov så jag struntade i det.
Var nog tur att de fick komma in, det blev väääärldens regn och åskväder senare med massa blixtar.
Jonas tog ut dem imorse när han åkte på jobbet vid 5, och jag har nyss vart ner och mockat och sopat.
Var ut till Storen i hagen, men kunde inte hitta nåt fel på tänderna. Ska ändå se om Gunilla kan komma ut och ta en titt, är så svårt att se utan munstege.

Stor får vila idag med, mår inte så bra idag. Har ont i magen, jättetrött och är hungrig, men vill inte äta nåt för det är inget jag är sugen på och då kan jag inte äta.
Hoppas inte att jag blir sjuk bara.
Var sugen på att gå till paddocken igen och fortsätta med arbetet, men jag orkar inte.


Ursäkta för en sen uppdatering:(

Eveline här! Skulle egentligen ha bloggat om min riddag i torsdags men har varit sjuk och haft så mycket att göra så det hanns inte med. Men nu så är jag här! I torsdags öste regnet ner när jag åkte till stallet, Stor stod i boxen och mumsade hö när jag kom:) Lät han äta i lugn och ro och tänkte att han skulle nöja sig efter en stund, men hade lite fel där så jag frestade honom med ett äppe istället så han inte skulle bli alldeles stinn i magen innan vi skulle ut och motionera:P

Borstade ren honom från all lera, masserade låret och passade på att känna lite på ryggen om han var öm sedan barbackaritten men han visade inga tecken på det. Gjorde i ordning honom lugnt och försiktigt, känns som om han är en aning avvaktande mot mig ibland och jag vill inte stressa honom. Sadlingen tyckte han inte var så rolig men jag spänner försiktigt ett hål i taget på varje sida så det inte ska kännas för häftigt för honom. Valde att sätta på reflexer på benen också då det mörknar så fort ute när det är dåligt väder.

Vi red in i skogen, försökte orientera mig fram på olika stigar men valde till slut att fortsätta på den jag kan bäst, vore inte så skoj om vi mot all förmodan skulle virra bort oss i höstrusket. Storis var avslappnad i skogen och jag red honom på långa tyglar men utan att han hade huvudet i backen. Men när vi kom ut på grusvägen blev han spänd och tittig, och jag fick använda mer händer och tyglar än vad jag egentligen hade velat. Försökte få honom att förstå att gå åt ett håll och titta åt ett annat inte var en sådan bra ide, fötterna blir ju så snubbliga då:P

Det optimala hade varit om jag kunnat lösgöra honom ordentligt och sedan jobba ner honom i form, men eftersom jag inte är helt hundra på mina hjälper så vill jag inte göra det ännu. Vill helt enkelt inte riskera att förvirra honom och begära något som jag själv inte är redo för. Jag är ju faktiskt en typ av nybörjare på hästryggen fortfarande.

När jag hade jobbat honom i lite olika gångarter, jobbat övergångar och med vikthjälper, så var det dags att rida hemåt. Som sagt så var han rätt spänd men det kan bero på att jag inte var helt hundra själv, hade ont i kroppen och höll på att bli sjuk så jag var nog rätt spänd själv också. Och det är ju en enkel ekvation, spänd ryttare=spänd häst= dålig kombination. Han bajsade dessutom på stigen på väg hem så han kan ha varit lite uppblåst i magen med.

Väl hemma skötte jag av honom och släppte in honom i boxen där han fick äta klart sitt hö och kraftfoder medans jag städade stallgången och pysslade på. Innan han fick gå ut i hagen igen så smorde jag honom med salva där jag kunde se att han var insektsbiten samt sprayade på lite flugspray.

Nästa gång ska jag försöka ta mig till paddocken om det är bra underlag och rida lite cavaletti, får se om grabben tycker det är skoj:)

Kramar Evve!Fullt ös!

Idag har jag tagit ledigt, så därför passade jag på att gå ner till Storen när jag vaknat och klätt på mig.
Eveline red igår, vad de gjorde vet jag inte än ;), så jag bestämde mig för att ta en körtur med lite mer krav.

När jag kom ner så stod Storen och betade själv, när han hörde mig så kom han lunkande upp till grinden :)
Tog in honom i boxen så han fick äta lite äpple innan jag ställde honom på gången.
Han var så fin i pälsen, ingen lera alls.
Gick fort att borsta, Eveline putsar honom nog väldigt noga ;)

Masserade rumpan i vanlig ordning, han tycker verkligen det är skönt, han står och halvsover under tiden.
På ett ställe visade han dock att det var nåt, så jag masserade extra där och då vart han nöjd igen.

Selade på, han var inte på så bra humör idag? Han har inte visat nåt alls på hur länge som helst så jag blev lite fundersam.
Förr har han ju alltid vart grinig vid både sadling och borstning, men sen vi flyttade hit har han varit som en annan häst gällande det. Inte en sur min nån gång, så när han såg lite halvtjurig ut idag så hajade jag till....
Vad kan det bero på?
Han går ju inte hårt, och han har inte ont vad jag kan märka.
Kanske han tycker det är jobbigt nu när han får jobba mycket mer igen? Han har ju haft det otroligt lugnt hela våren och sommaren, men nu är vi på väg upp igen och då kanske han inte tycker det är liiiika kul att komma ut och jobba ;)

Iaf, han fick ett par äpplen så var han nöjd sen, tog på skydden och tränset och hakade på vagnen och sen traskade vi iväg.
Vi gick ner vid galna-hund-huset idag, Storen reagerade inte på vansinnesdjuren. Han är bra duktig :)
Sen tog vi till höger nere på grusvägen, och efter hagarna så stod det ju en livsfarlig grävmaskin på ena sidan, och en hästätande ensilagebal på andra sidan vägen!
Storen hade INGEN lust att gå förbi där, utan började backa och tänkte vända... Inte så kul när man sitter bakom, har ingen kontroll.
Men jag lyckades peppa honom med glada hejarop, så han tog mod till sig och gick förbi den, dock med darriga och snabba steg ;)
Han fick massor med beröm där, och han är så söt, han blir liksom så stolt över sig själv :)

Sen fortsatte vi vår färd, tog bakvägen av den slingan jag kört de senaste gångerna så han fick gå uppför branta backarna idag.
Jag tänkte försöka få galopp där, men det gick icke.
Tur ingen såg mig...
En häst som travar för brinnande livet medan kusken sitter och ropar GAAAAALOOOOOOOOOOOPP typ 300 ggr...
HAHA!
jaja, Han travade på ordentligt uppför iaf, väl uppe fick han jogga i ett sakta tempo en bra bit.
Sen saktade vi (läs han) av till skritt när det sluttade lite neråt, och sen fortsatte vi jogga tills stigen igenom skogen.

I skogen fick han skritta och pusta ut, han blev lite skummig mellan bakbenen och ganska svettig på sidorna av travjobbet.
Tog några bilder på hösten i skogen, där är sommaren typ slut :D


Blir inte så bra med mobilen, men eftersom ni inte är bortskämda med annat här på denna blogg så skiter jag i det ;)

Väl ute ur skogen så tog vi av hemåt på grusvägen, där fick han trava nästan hela vägen till stigen hemåt.
Han bröt dock av till skritt i vanlig ordning när det börjar slutta neråt lite grann ;)

https://www.facebook.com/video/video.php?v=10150274997462055

Skrittade hem hela resten av vägen, han grymtade och frustade en del, så han verkade väldigt nöjd.
Hemma skötte jag av och eftersom han gått relativt hårt idag så masserade jag in Arnikaliniment på hela rumpan och alla 4 benen.
Hoppas det blev skönt.

Sen fick han gå in och äta sin dagliga matranson.
J kom och frågade om vi kunde hämta spån, så jag släppte Storen på stallplan medan vi åkte iväg, där finns det ju massa gott gräs han kan mumsa på :)

Efter en stunds hårt jobb som även min ÄLSKADE MAKE SOM ÄR BÄST I VÄRLDEN hjälpte till med :D Så har vi nu spånat upp alla boxarna med nytt fräsht sågspån.
Luktar sååå gott!
Efter vi fixat klart allt det så rensade vi ut de gamla dåliga höbalarna som inte ska användas, slängde dem på gödselhögen så vi kan elda opp det.

Gjorde sen klart i stallet med hö och vatten, hästarna ska få stå inne inatt då Thea ska få behandling ikväll.
Så nu är det fiiiiint och mysigt till ikväll :)


snabbvisit

Hovis var här nyss, Storen har fått en större spricka i vänster framhov som jag ville att han skulle kolla.
Den går både vertikalt och horisontellt, så blev orolig.

Snälla Glenn som var papapledig idag tog med sig barnen bort och fixade till det :)
Han filade sprickan så den inte spricker upp mer, den är stoppad nu. Den hade heller inte gått upp till kronranden så det var ganska lugnt.

Passade på att kolla in den nya transporten här på gården, J har köpt in ett begat Umesläp.
Det är jättefint, nya dekaler bara så blir den perfa :)
Det är en boggie, och dessutom fronturlastning! Me Like :D
Den är jättefräsch inuti åxå, med höj och sänkbara bommar, korta och långa.
Ska bli kul att åka med Storen i den!
Fick just en idé... Jag borde ju rent logiskt kunna backa in Storen via fronten, och då står han ju på plats direkt och jag behöver inte gå ut och bak för att stänga? Då kan jag ju bara fälla upp fronten åxå :)
Inga problem att åka själv då ju.
Ska ju såklart öva på att sända in honom ändå bakifrån, men vore en kul grej eller hur?


Ont i rumpan!:P

Dags för ännu ett av Evelines inlägg:) Sitter här hemma och ska summera dagen med Storis och det allra uppenbaraste är att jag har seriöst ont i rumpan....Det beror på att jag fick en "strålande" ide idag på jobbet att när jag kommer till stallet så ska vi ta oss en barbackatur! Det sotar jag för nu, hehe....

Jag kom iväg lite senare idag till stallet(ville gärna flexa ut lite tidigare men idag gick det inte) och hade mycket att göra hemma så jag tänkte bara rida en liten sväng så det inte blev så sent. Det var bra väder idag med och jag kände att det skulle vara tokmysigt att skippa sadeln och mysa lite hud mot hud.

När jag kom fram till stallet så stod Storis redan i sin box, så jag tog ut honom och gosade lite innan jag borstade av honom och tog på skydden och tränset(Och flugsprayen!). Hoppade så (o)elegant upp ifrån bordet som står på stallplanen och skrittade iväg längs gångvägen...

Tänkte rida samma sväng som jag red igår fast åt andra hållet, lite gångväg, lite grusväg också nån stig. Varierande terräng med några få små upp och nerförsbackar. Stor var alert men lugn men jag hade ändå lite korta tyglar när vi red efter trafikerad väg. Man vet ju faktiskt inte, vad som helst kan ju hända.

Precis när vi kommit upp till grusvägen så började det förstås blåsa på rätt ordentligt. Stor hoppade till för nån läskig svajande buske och en bit in ville han gärna vända när det stod en släpvagn parkerad efter vägen. Men tog det lugnt och lät honom gå förbi den fram och tillbaka, närmare och närmare tills han nosade på den, då nöjde jag mig.

Tanken med att rida barbacka från min del var också att jag skulle få chansen att träna min balans utan ett par stigbyglar som säkerhet. Glömde skriva det igår men jag blev så frustrerad på mig själv när benen inte vill bära mig stadigt när jag rider lätt och i fältsits. Vet inte vad jag gör för fel, men någonting är det iaf. Tycker jag har en bra lodrät sits i sadeln, kan trampa ner och fördela min vikt jämnt över hästen men när jag ställer mig upp faller jag ur balans. Är ju inte bra för Stor heller att jag blir vinglig så det är defenitivt något vi måste jobba med.

Är noga med att inte ha för korta tyglar när jag jobbar med sitsen, vill absolut inte göra misstaget att ha för mycket kontakt med munnen(säger man så fast man rider med hack?) om jag inte har bra balans. Men här kommer en fundering som dök upp i mitt huvud idag: När man rider barbacka(och med sadel för den delen) är det då bäst att ha ett passivt säte, dvs följa hästens rörelser helt utan inverkan på den, eller ska man försöka jobba med sätet i lodrät sits, med skänklar och vikthjälper? Kändes bäst när jag var totalt avslappnad i benen och höfterna, men stark och stabil från bröstkorgen och uppåt. Men samtidigt har jag ju ingen koll på mina ben då som hänger och slänger hit och dit:/ Och om jag "rättar till" sitsen och använder skänklarna så kan jag ju inte undvika att spänna mig i benen. Men då blockerar jag ju hans rörelser? Kanske är en dum fråga men jag kunde inte komma på nått bra svar iaf.

Åter till Storis, han var så duktig idag fast vi hade oddsen emot oss. Först kom en bil i hög hastighet och tok-tutade när vi red på gångvägen. Vet inte vem det var, kanske någon som carro känner för han vinkade som en galning iaf:P Stor var lugn.  När vi red i skogen så lyckades jag dunka in huvudet i vartenda jäkla spindelnät som fanns på grenarna och skrek såklart i högan sky(Jag HATAR spindlar)...Stor var fortfarande kolugn. Men sedan när vi red hemåt så red vi förbi en gammal vit kåk som dom höll på att riva taket på. Notera att dom använde ett gäng tegelstenar fasknutna i snören som dom kastade på takpannorna så dom skulle ramla ner, och det var ett HÖGT hus. Stackars Storis blev ju fullkomligt livrädd:( Men som tur är lugnade han sig fort och kunde skritta hem utan några fler incidenter.

Han fick tugga kraftfodret inne i boxen medans jag städade undan i stallet, och när Stor var mätt så släppte jag ut honom till de andra i hagen:)

Märker först nu hur djävulskt ont jag har i rumpan, får värma vetekudden kanske och se om det hjälper, hehe:P 

Nu ska jag sussa så man orkar med en till dag med jobb och stall imorgon, godnatt!


Dålig bild på Stor tagen med min hemska mobilkamera, men foto-modellen är vacker iaf:)
 


Dagens solskenstur på Storen....

Hej allihopa! Eveline här igen. Idag har jag och Stor varit ute och lufsat i skogen och njutit av det vackra vädret:) Betydligt bättre än förra gången i alla fall. Åkte till stallet direkt efter jobbet så jag måste ha varit framme strax efter 16.00 någon gång, och då sken solen för fullt. Gick och hämtade en lerig pålle i hagen och släppte in honom i boxen så han kunde få kissa av sig, han har ju lite svårt för att kissa ute. Men han hade tydligen tömt blåsan redan för så fort han kom in började han smaska i sig av höet som Carro lagt fram samt lite äpplen i krubban:P

Borstade bort den allra värsta smutsen som var i vägen för sadeln och skydden och masserade hans lår. Ville komma iväg medans solen fortfarande var uppe och inte låta honom vänta lika länge som förra gången. Stor tyckte att sadlingen var lite otäck men han skötte sig ändå bra, och jag har börjat ge honom ett äpple som belöning när gjorden är åtdragen utan protester. Tyvärr glömde jag ju insektssprayen, dumma mig! Men det gick ganska bra ändå, var inte så mycket kusar i luften och han verkade inte allt för besvärad, men ska komma ihåg till nästa gång:)

Sedan skrittade vi iväg och jag försökte komma ihåg hur alla stigar gick kors och tvärs, men lokalsinnet är inte i topp direkt:P Till slut hittade jag en fin stig som vi begav oss in på. Då blev Stor helt plötsligt såå rädd för det fanns ju otäcka monster i varje buske och bakom varje träd, haha:P Han trippade fram som om det vore lava på marken och ingen hov fick knappt nudda den...Han ängslighet var såklart överdriven så jag drev honom lugnt men bestämt på halvlånga tyglar och han fick inte stanna och titta förrän jag gjorde halt. Efter ett tag släppte "rädslan" helt och han lunkade fram helt utan bekymmer.

Vi red tills vi kom fram på en lång grusväg, där passade jag på att känna på mina vikthjälper. Gjorde små, små hjälper, mest bara för att känna själv hur det kändes, men Stor svarade på en gång och det gick så bra. Ryggade, gjorde volter, från skritt-halt-skritt, och samma i trav. När jag tyckte att vägen blev mjukare så gjorde jag även en galoppfattning som han svarade bra på(Är ju rädd om hans dåliga fötter så vill inte rida där det är för hårt). Andra gången ville han inte ta fattningen utan hamnade i ökad trav istället, men det gick bättre efter en liten stund. Jag kunde hålla honom samlad men ändå öka när jag ville och vi kompade riktigt bra ihop. På en lång raksträcka lät jag honom sträcka ut ordentligt på långa tyglar och känna vinden i manen och jag tror vi njöt lika mycket bägge två:) Jag märkte inte ens att vi susade förbi ett älgpass, något som Carro sagt att han kan vara lite rädd för, men det gick ju såå bra:D

 Sedan skrittade vi hem, gjorde lite halvhalter när han blev snubblig och ville ta långa, snabba steg. Det blev också några små skutt hit och dit när det var något som "skrämde" honom, men inget allvarligt. Innan vi red ända hem så svängde jag in på vägen vid kyrkan och jobbade honom i galopp fram och tillbaka. Sist jag red blev han ju rätt stark och eftersom jag inte känner honom så bra så ville jag inte fatta galopp på hemvägen på raksträcka ifall jag inte skulle kunna få stopp, men nu hade jag full kontroll så det var inga problem.

Vi var rätt svettiga bägge två när vi kom tillbaka, Carro trodde vi hade varit ute i runt en timme så det var bra jobbat av en gammal herre tycker jag:) Borstade av honom och släppte in honom i boxen där han fick sitt kraftfoder. Såg att han har två sprickor i hoven på vänster fram och höger bak, är säkert ingenting men kan vara värt att kolla Carro om du läser detta.

En kanonhärlig dag på hästryggen helt enkelt. Ska till Storeman imorgon och på torsdag med så ni kommer få läsa mer långa inlägg, hehe. Kram!

Ps! Nu skulle jag då infoga en bild på snyggingen men jag kan inte med tekniken!:( Men det kommer imorgon, jag LOVAR:) Stay tuned!Första ridturen

Haha, idag kom jag äntligen iväg på en ridtur till paddocken :)
Igår öste regnet ner hela kvällen, så hästarna fick stå inne mellan halv5 och halv11 tills det slutat regna.
Det är lite kyligt nu på kvällarna, och de blir lätt kalla om det regnar länge då.
Så de tyckte nog det var skönt att stå inne och mumsa hö i en ren och torr box istället!

När jag gick ner till stallet ikväll så hämtade jag Storen på en gång, han gick upp direkt när han såg mig på vägen :)
Idag fick han ha lite VIP-förmåner, så han fick gå lös på stallplan och mumsa gott gräs medan jag mockade, fyllde nytt vatten i karet, sopade, bar in maten till foderlådan och satte upp nya saltstenen.
Vi har inhägnat runt om, så han kommer ingenstans. Man får komma igåg att sätta för strömtråden över vägen bara ;)

Snyggt, han lyckades skaka på huvet när jag knäppte...


kommer precis fram från bakom kullen, jag sitter på en pall och väntar på honom.
han låtsas som iiiingenting ;)


gör en snygg manöver och kommer närmare från sidan, låtsas fortfarande som om han bara går och betar,
jag fnissar gott åt honom ;)


Nämen heeeeej, sitter du här och äter äpple... jag tar gärna lite jag med!
Jag fortsätter fnissa och ger honom resten av äpplet innan vi går in i stallet :)

Väl inne i stallet så borstade jag av honom, mkt intorkad lera var det!
Myste på emellanåt, och avslutade med en stunds massage på rumpan som vanligt.
Gjorde rent 2 småsår, ytliga men det gör ju inget att man tvättar dem iaf.
Tog på skydden, sadlade och tog tränset med bett idag, satte även på nosgrimman. Den är ju så snygg, har den bara för det så den är nästan inte spänd heller ;)

Gick ut och satt upp, gjorde ont i min skadade fot när jag trampade ifrån, och väl i sadeln kunde jag inte trampa ner hälen alls... Jag som har ett ordentligt tramp annars, det gick bara inte >:(

Skrittade bort till paddocken medan jag försökte töja lite i foten, men fick mest ha foten utan stigbygel.
Vid paddocken fick jag hoppa av, lite trixigt när jag inte kan landa ordentligt heller ;)
öppnade alla trådarna och sen kunde jag hoppa upp från storstenen i en kortsidan.

Sen jobbade vi lite med att flytta för skänkeln, både sidvärts, framdelsvändning, bakdelsvändning.
Var lite trixigt, han ville gärna flyta ut med högerbogen så fick fokusera på det och tog tillbaka lite ställning.
Hade honom lite utåtställd så blev det lite bättre.
Jobbade även med att flytta rumpan i varje vändpunkt, han fuskar gärna där med genom att bara snurra på framhovarna, han ska ju trampa med dem åxå.

Han jobbade dock på ganska så bra emellanåt, var ju längesen vi "trimmade" iofs! Ville bara försöka mjuka upp honom lite i sidorna och få med bakdelen bättre, få in bakbenen.
i mitten så gjorde vi lite övergångar till trav, satt ner då det inte gick att rida lätt för foten. Blev inte några långa sträckor, utan fokuserade på själva övergången.
Han släppte efter rätt fint efter några gånger, och då gick jag tillbaka till att flytta sidvärts, ur det in i galoppfattning för att få in bakbenen.

Vi började med höger varv där han har lättare att fatta rätt galopp, gick jättebra!
Han har så himla fin och härlig galopp, kändes riktigt rund och fin de få språng han fick ta. Galopperade bara 3-4 språng innan vi gick ur och flyttade igen i skritt. Så det blev skritt till galopp ett antal gånger.
Gjorde även i vänster, men det var svårare det.
han slarvade iväg några gånger, men några fattningar fick vi allt till. När han väl har galoppen så är den fin, men den är svår att fatta.
Blev även korsgalopp nån gång, och då blir han stressad och kastar sig iväg i den nya fattningen.
I de tillfällena kan det bli bockar och protester, så jag höll mig lite lugn där ;)
Ville inte åka av, hade ju ingen styrsel när jag inte kunde trampa riktigt med onda foten...
Kunde dock rida igenom det, och efter en korrekt fattning så fick han rulla några språng innan jag travade av.
Då var han eftergiven och fin, rund rygg och luftig trav där han sökte sig runt neråt. :)

Saktade av och hoppade av för att öppna och stänga trådarna, passade på att ta ett par bilder :)

Anti poser eller?? han stod så fint med öronen fram, men iiinte då.Hopapde upp igen och red hem i sakta mak, red ca 30 min i paddocken.
Räckte bra tyckte jag, jag är så rostig jag med så det är inte sant. Jag får inte bort min ovana att vara och greja med högerhanden, lirka och pilla i onödan. Fast jag försökte ha koll på mig själv så gjorde jag det iaf omedvetet, attans!
Emma, hjäääälp! ;) Jag MÅSTE träna snart, och det är ett som är säkert.

Hemma i stallet så skötte jag av, sen fick han gå in i boxen och äta lite kraftfoder. Det var poppis det!
Han smaskade och sörplade så gott med betfor och pellets, verkade mkt nöjd :)
Sen fick han gå ut i hagen igen, och jag gick hem.

Just ja, här är bilder på mina nya ridbyxor och chaps :)
Chapsen är så snygga, jag älskar dem! Tunna och smidiga, och höga med båge på utsidan knäet, bra resår åxå.
LÖV THEM!Gråter inombords...

.... när jag ser sånt här...
Vad utsätter vi våra hästar för? Varför?
Inser ingen hur enormt goda och snälla och förlåtande hästarna är?
Att de låter oss, små obetydliga löss, göra såhär med dem är för mig obegripligt!
Blir jag återfödd till ett nytt liv så ber jag för att jag INTE blir en häst.

FY FAN!
Det här ska vara vår Elit, Proffs....

http://www.youtube.com/watch?v=8hIXGiV4N4k&feature=youtu.be


Rövregn >:(

Såklart ska det börja ösregna när jag skulle byta om och gå ner till stallet!
Jag som skulle ut och rida, och in viga de nya ridbyxorna plus leggingsen... SUR!

Toga iaf in alla hästarna i sina boxar, gav hö, vatten och äpplen så får de stå inne och mysa ett tag.
Hoppas det slutar regna snart, iaf slutar ösa ner.
Jag SKA ut med Stor, jag VILL arbeta lite på banan!


Undemanding Time

Idag har jag faktiskt inte så mkt som petat på farbrorn, men har iaf sett honomfrån fönstret :)
Hade tänkt köra honom en sväng med sällskap av Cornelia då vi var ensamma hemma, men vi har vart borta idag.
Sen när vi kom hem vart det städning och tvätt och matlagning, och så var det plötsligt mörkt ute :(
Så det blev vila igen då.
Men i helgen ska jag rida båda dagarna, även om det regnar! En dag på banan, och en dag klättring har jag tänkt.
Känns som att vi börjar komma igång nu, kul att kunna rida som vanligt igen.

Var iaf till Dilles och köpte kraftfoder idag, stod och valde mellan Lusern och det vanliga Edel Avel (samma innehåll som Hippo Grow Alfa men billigare) och tog till slut Edel.
Storen är inte så förtjust i Lusern, och han tar tid på sig att äta. Brukar passa perfekt att ge det som kvällsgiva då han har hela natta på sig att äta, men nu går han ju fortfarande ute.
Blir ju som svårt då att få i honom allt.
Så vi börjar med Edel så länge, det kan han få efter ridning utan problem.
Kommer börja fodra på nu då han rids ordentligt och det börjar bli dåligt med bete, han får inte falla ur.
Köpte även en ny mineralsten till boxen, han gillar den verkligen. Han har ju en vanlig saltsten i hagen, så kompletterar med en mineral inne :)

            
(I vinter kommer jag även ha täcke på honom inne i stallet, blir riktigt kallt där då det bara är 3 hästar, jättehögt i tak och ingen värme.
Det ska tydligen bli ännu kallare i vinter än förra, så vi har väl en daglig temp på -30 då... Var väl inte en dag i vintras under -20 tror jag!
Så blir täcke på för gamleman, ju äldre de blir desto jobbigare blir det för dem att klara vintern när det är så kallt.)
Efter det så for jag till det stallet jag stod i när jag köpte Storen, (där jag började min tid med att vara medryttare åt ett kallblod som hette Pilbakk, denna underbara häst som alltid har en plats i mitt hjärta... han är tyvärr i Trapalanda nu.
Därefter red jag ett varmblod som hette Dogge, en 4åring som jag hjälpte till att utbilda lite. Sååå trevlig häst!
Red även stallägarens varmblodssto då och då, fina lilla My :) Så charmig och speciell röd dam!)

Iaf, skulle lämna mina gaiters som Helena (har en häst som heter Fort Knox) skulle prova. Smsade henne men fick inget svar så skulle precis åka därifrån när jag såg henne vid hagarna, så stannade och pratade en stund :)
Även Lovis som har Tibbe var där, kul att prata med lite bloggfolk IRL :) 
Kände när jag var där att jag saknar faktiskt lite att ha folk i stallet som man kan surra och ha sällskap med, jag är ju alltid själv... Å andra sidan behöver jag inte irritera mig på folk heller ;)
Men skulle vara kul med nån likasinnad ibland.
Ville nästan inte åka hem, haha! 

Igårkväll var jag ner till stallet, skulle ju flytta stora saltstenen. Fick dock inte lös själva hållaren så fick bära ner och lägga ut stenen på marken i hagen.
Men det går väl det med :)
Stod med storen en stund så han fick slicka på stenen först, när jag är i hagen är det Storen som har all makt ;)
Vaktade honom så han fick vara i fred, när han var klar släppte jag fram de andra och storen drack lite vatten.
Jag passade på att byta vatten och göra rent badkaret, det blir snabbt grisigt däri...
Nån av hästarna (läs Rappen...) hade även planterat en tuva med ogräsblommor i karet... Knäppis! Han har mycket idéer för sig den där, kallblod säger jag bara :)
Sen ägnade jag en hel del tid åt storen, kliade honom läääänge på de ställen han ville ha mig på. Han visade mig med huvet var han ville ha mig, och puttade mig rätt om jag inte hittade på en gång, söta gubbe!
Växlade mellan att klia med naglarna och att använda diskborsten, den var åxå poppis ;)
Storen ville klia tillbaka på mig när vi stått en stund, men jag avböjde vänligt men bestämt... det gör så himla ont så jag kan inte. Känner mig hemsk som avvisar honom, men det går ju bara inte att bli kliad av starka hästkäkar!
Mysigt hade vi iaf, känns så bra att bara vara med honom, han visar så tydligt att han vill mysa med mig.
Det gör mig väldigt glad <3<3<3<3
Han följde med mig i hagen när jag donade på, och han stod med mig när jag gjorde rent karet, väntade vid grinden när jag gick emellan och fixade med olika saker.

När jag var klar så tog jag med Storen in i stallet och sprayade på flugmedel och smörjde honom på de ställen där det var kliigt.
Har vart fint väder i 2 dgr nu, så det har kommit en del insekter igen som biter på min stackars häst.
Han uppskattade verkligen salvan som är klådstillande, han njöt verkligen när jag smörjde in honom.
Sen fick han lite äpplen innan han gick ut igen, jag sa gonatt och tittade när han gick neröver i hagen.
Släckte stallet och gick hem, var en timme med honom därnere, mellan 22 och 23 :)
Är underbart att ha hästen hemma, jag kan gå ner när jag vill och mysa med honom.
Och de dagar jag inte har tid att vara i stallet så ser jag honom ändå bara jag går till fönstret.
Lovely!

Nu ska jag ta och kolla lite fler bloggar, jag följer alltså 47 hästbloggar och 20 vanliga räknade jag ut nu... ;)
De flesta hästbloggarna har jag här på länkar, de jag tittar in på dagligen.
Jag har att läsa, hihi!
Gonatt sålänge, uppdatering kommer efter ridturen imorn såklart.

Vilodag

Idag blev det helvila för Stor, har vart borta hela dagen.
Skönt för honom att få ta det lugnt idag då det blev ganska hårt igår.
Vi är ju fortfarande under igångsättning, och jag vill inte pressa för mkt. Vila bygger ju upp, så det är bara bra.

Ska iaf gå ut och flytta ner saltstenen från övre beteshagen till nedre, kom på det idag! Den sitter ju kvar där uppe, alltså har de vart utan salt i 1 vecka, INTE BRA!
Trodde den var flyttad samtidigt som pållarna men det såg jag idag att den inte var....
Så den lär bli uppskattad :)


Imorn vet jag inte vad som händer, om det blir jag eller Eveline som tar hand om pålle. I helgen tänkte jag iaf försöka få till ett pass på banan, hoppas att min fot kommer ner i ridskorna. Annars får det bli gympaskor!
Ska försöka boka in ett träningspass för Emma åxå här snarast, och så ett till Eveline ;)

Jag har även pratat med Elin som red Storen innan jag köpte honom, hon är duktig att fota och ska alltså komma ut och ta fina bilder på Stor! Blir ev några ridbilder åxå... Kan man banta typ 10 kg på en vecka tro ;)
Ska bli jättekul att få fina bilder som man kan förstora osv, hoppas på bra väder!

Hämtade mina nya ridbyxor från Hööks idag åxå, så de invigs i helgen, najs.
Klart bästa modellen på ridbyxor, passar mig perfekt! har prövat andra åxå, men de här är bäst helt enkelt.
De svarta jag har rev jag ju sönder på ena benet då jag fastnade i den trasiga skottkärran, och har fått laga med nål och tråd....Är INTE min starka sida ;)
De duger att skrutta omkring med iaf, men på träning vill jag se någorlunda ut.

Ne, nu dags att masa sig iväg till saltstenen!


Tungdraget ;)

Idag kom en gamma kompis och hälsade på, hon har fått låna Storen förr om åren då vi ridit ut tillsammans om jag lånat en annan häst.
Nu var hon sugen att åka vagn, så vi bokade en date idag :)

Stålande sol och rätt varmt var det idag dagen till ära så jag hade inte brytt mig om att ta in hästarna något under dagen.
Det har ju regnat i flera dagar, så då har jag tagit in pållarna några timmar för att torka, vila och äta hö.
Många tänker inte på att när det blir så blött i gräset så orkar inte hästarna äta det de behöver, och nu är det inte så mkt näring heller. Då är det bra att de får komma in och mumsa i sig hö ett par timmar :)
Storen börjar ju bli till åren, och det går fort utför om han börjar falla ur. Därför är jag noga med at han får i sig det han behöver.
Det gör inget om han är lite överviktig, han behöver det för att kunna bygga muskler åxå, och för att behålla hullet när det blir kallare.
Nu stoppar jag i honom massor med protein, mer går inte att ge tror jag ;)

Iaf, Storen fick komma in och äta lite gotta innan vi tog ut honom på gången och hjälptes åt att borsta.
Han var ganska så lerig, men det gick fort när man var 2 ihärdiga putsare ;)
Storen stod nöjd och verkade tycka det var mysigt med sån uppmärksamhet...

Han har verkligen förändrats, från en grinig farbror som inte vill gosas eller bli borstad, helst inte heller komma i hagen, till denna mysiga harmoniska herre som blir glad och "hummar" när jag kommer och skyndar sig till grinden... Min fina fina Stor
<3<3<3
Vad ska jag ta mig till när han måste gå vidare?
Efter han fått sin massage så selade jag på, tog på skydden och tränset, skippade luvan idag men tog slaggjorden iaf.
Sen gav vi oss iväg, jag och Sara och så Cornelia såklart :)
Det blev nog tungt för Storen idag, jag fick uppmuntra honom ganska mycket för att få honom att arbeta.
Han var inte så pigg idag kan man väl säga ;)
Vi gick upp i skogen och bort samma väg som jag körde sist, Storen jobbade på bra med lite hjälp av min röst, blev ett ganska så hårt pass för honom idag.
Vi tänkte hoppa ur i backarna nerför, men idag parerade han så himla fint och jobbade helt rätt så han fick hållas.
han verkade nöjd iaf!
Blev lika mkt trav idag, han bjöd själv på lite högre fart emellanåt, men mest joggade vi.
På hemvägen var han väldigt nöjd, men åxå ganska trött. Såg att han var svettig åxå, längesen nu :)

När vi kom hem så skötte vi av honom och sen fick han gå in i boxen och vila, han fick själv välja om han ville gå in eller ut i hagen igen. Han gick in i boxen...
Han fick stå inne ett par timmar, sen gick Benny ner och släppte ut honom. Fast han ville helst inte gå ut igen, sa Benny, han fick halvdra honom ur stallet ;)


Imorn blir det vila för Storen så han får återhämta sig från det hårdare passet idag, tror att han behöver det.
På fredag får vi se vad det blir, om Eveline vill rida då  eftersom jag fick byta till mig idag.
Annars blir det en till körtur eller ännu en vilodag.
I helgen tänkte jag försöka rida faktiskt...:)

Mystur i regnet med Storis:)

Hej hej! Idag är det Storens nya medryttare Eveline som skriver. Jag är en tjej på 20 år som bor i njurundabommen tillsammans med min sambo Anders, en kanin, två marsvin och en katt. Jag har hållt på med hästar i många år och haft ett par egna, men pga av studier och tappat intresse så lade jag hästlivet åt sidan för cirka 4-5 år sedan.

 För 2 år sedan blev jag medryttare till en kompis varmblod då hon var borta och reste och det var då som mitt intresse för hästar väcktes till liv igen. Har letat ett tag efter en passande medryttarhäst och nu verkar det som att jag har funnit den bästa:)

Som sagt så är jag rätt grön i sadeln efter mitt långa uppehåll men jag tycker det är lika roligt för det och är ivrig att lära mig mera. Idag var det andra gången som jag red Storis och första gången som jag red honom utanför paddocken. Det är även helt nytt för mig att rida med hack, var livrädd första gången jag red, då man blivit så inpräntad att man inte får ta ledande tygeltag eftersom man kan bryta nosryggen på hästen( Carro har dock försäkrat mig om att det inte är någon fara). Tyvärr hade vi lite otur med vädret men jag tyckte ändå att det var ganska mysigt att rida i duggregn, och pållen verkade lika glad för det:P

Vi tog det relativt lugnt då vi fortfarande håller på att lära känna varandra. Började med att göra i ordning honom, massera låret och borsta bort all lera som stelnat i pälsen. Stod och myste på rätt länge innan vi kom iväg faktiskt, tycker det är viktigt att man har tycke för varandra på marken också och inte bara i sadeln. Men nästa gång blir det mer mys efter ridningen istället, Storis blev en aning otålig där och undrade väll när vi skulle komma iväg någon gång:P

Vi skrittade längs trottoaren bort till kyrkan och ner på en rak liten grusväg som går mellan ett par åkrar. Där passade jag på att få känna på honom lite, samlade honom i alla gångarter och övade övergångar skritt-galopp, halt-trav osv. Han gick väldigt fint och har supersköna gångarter men ville väl testa mig lite och utövade lite glädjeskutt här och var i galoppen. Det är dock inga problem så det korrigerade jag på en gång, sedan blev han en aning framtung och stark i traven och galoppen, ville lägga sig i handen och bestämma tempot själv. Jag kände på en gång att det inte lönade sig att sitta och båka med honom i tyglarna så istället försökte jag bromsa upp med rösten och samla min vikt långt bak i sadeln och bara krama med tyglarna. Då gick det bättre.

Efter att vi ridit klart på grusvägen så tog vi en liten runda på en annan stig, kom fram till ett stort gult hus uppe i skogen men där vände jag. Carro visste inte riktigt vart jag menade så jag kanske kom på en egen liten ridväg där, hehe:P 

Käppte ju lite kort på tottahästen också men nu vill min usb-kabel tydligen inte fungera så jag får lägga upp dom nästa gång istället. Ni får ha lite tålamod med att jag inte är riktigt inne i "hästsnacket" ännu, så om jag beskriver något i ridningen som ni inte förstår så är det bara att fråga. Kramar Eveline

Farligt!

Läste just detta, att klöver kan förgifta hästen...
Det gäller Alsikeklöver, vet inte om det är någon speciell sort?
Var vaksamma iaf!

http://www.sva.se/sv/navigera/Djurhalsa/Foderforordningar/Giftiga-vaxter/mindre-giftiga-vaxter/Alsikeklover/

Bilder:


Ny Väg

I em tog jag mig äntligen ut till stallet, var inte så bra väder idag.
Regnade massa när jag klev upp imorse, så jag pallrade mig ner till stallet med min egen stövel på friska foten, och Bennys stövel på onda foten ;)
Fick inte ner foten i min egen stövel....

Gjorde iordning hö och vatten plus några äpplen i alla boxarna, mockade rent åt Storen då jag glömde det sist.
Sen hämtade jag in hästarna, de ville gärna gå in.
Vi åkte iväg till Birsta sen, så pållarna fick stå inne över dagen.

Köpte en dyn-låda på Jysk, en sån man har ytemöblernas sittdynor i när de inte används.
Blev perfekt att ha mina ridkläder i, och stövlarna fick plats plus de andra ridskorna.
Så nu slipper jag ha all kläder liggande i en IKEAkasse i hallen, allt finns nu i lådan ute på altanen. När det är kallt så tar jag in de kläder och skor jag ska ha i god tid innan jag ska klä på mig.


Iaf, vid 15.30 gick jag ut, tog på mig regnbyxor och regnjacka ifall det skulle börja ösregna under körturen.
Hatar att bli blöt :)
Alla pållarna hade sovit, alldeles spåniga på hela kroppen. De hälsade med glada hujmmanden och gnäggningar, man blir alldeles varm i hjärtat!

Ställde Storen på gången och gjorde iordning honom, han ser väldigt fin ut i hullet och musklerna just nu. Mer muskler är ju aldrig fel, men man kan inte tro att han är en 19årig fd travare som har varit avställd hela våren och sommaren i stort sett.
Min Vackraste!!
Passade på att fixa manen åxå, den har blitt väldigt lång nu, gillar inte det.
Men sen blev det tjusigt, saxen och jag börjar bli fina kompisar ;)

      
Före                                                   Efter


Borstade klart och masserade, tog på skydden och selade på, kom ihåg slaggjorden åxå.
Tog luvan och tränset med bett idag, lite blåsigt och då föredrar han luvan än blåst i öronen
När vi var klara så tyckte jag att nåt såg konstigt ut, men kunde inte komma på vad....
Sen såg jag att jag glömt pannbandet :)
Tog ju bort flugpannbandet, men glömde sätta dit det vanliga. Så satte dit det åxå inann vi var klara på riktigt :)
Vi gav oss iväg med hundarna i släptåg, de har inte fått gå nån riktig promenad nu när jag vart skadad, så de behövde springa av sig ordentligt.
Idag var jag hård med Storen, han fick ha långa tömmar, men inte gå med huvet i backen. Det finns ingen vits att gå så, blir ju ingen bra arbetsform om han hänger med all vikt fram.

Gick upp i skogen och fortsatte hela vägen bort till grusvägen, när vi passerat första läskiga älgpasset travade vi.
Storen skötte sig utomordentligt, lugnt tempo där han hade långa steg och vilade fint på varje steg.
Saktade av innan nästa älgpass, och sen travade vi igen.
Försökte få galopp som Camilla fick, men det gick INTE! Försökte med allt, men han travade på i samma fart, ökade lite när jag fortsatte smacka.... Suck.
Försökte flera gånger med röstkommandot, men det var lönlöst. Jag hade bara en toppnöjd pålle som travade på så glatt ;)

Vi skrittade ett tag, sen svängde vi in på en ny väg i skogen.
Var en jättemysig stig som tog oss till grusvägen på andra sidan, den går parallellt med den vi var på från början.
Kom ut vid några hus, och så gick vi hemåt.
Storen ökade på steget lite, men jag fortsatte bara sitta lugnt, och då lugnade han sig.

Efter en stund så travade vi en bit igen, lika lugn och fin pålle trots hemvägen. han saktade av en gång, och då satte jag igång honom igen. Vill att jag bestämmer när vi ska springa och inte :)
Sen kom vi till de branta backarna, från detta håll är det brant nerför så jag hoppade ur och "tömkörde" hela vägen ner.
Hade rätt ont i foten, så Storen fick träna på att gå sakta och sätta under bakbenen i nerförsbacken.
Inte det allra lättaste tydligen!

Väl nere så hoppade jag i igen, sne travade vi vidare till stigen hemåt genom skogen.
Blev skritt hela vägen hem, fick återigen jobba med att han skulle behålla en bra form och inte lägga allt fram.
Sista backen ner hoppade jag ur igen, känns bättre att gå då jag inte har någon baksele som hjälper till att bromsa vagnen. Annars får Storen ta allt i selen, den trycks ju fram av skaklarna i nerförsbacke och det är varken skönt eller bra.
Försöker få tag i en baksele, men hittar ingen begad i rätt storlek och pris. Får önska mig i julklapp kanske?

Väl hemma så skötte jag av en ganska så trött men mkt nöjd häst, var ute strax över en timme med varierande terräng, backar och tempo, toppen!
Han fick sen gå ut i hagen efter att ha smaskat i sig lite banan.
Släppte ut de andra åxå, väldigt nöjda hästar som drog några repor upp och ner i hagen :)

Ägnade sen en stund åt att mocka alla boxar, hälla ut vattnet ur hinkarna, sopa och städa iordning lite på hängarna i stallet.
Bytte schabrak och gjorde fler hål i stiglädren åt Eveline, fick ju snurra sist ;)
Plockade med en massa tvätt åxå; grimmor, flughuva och flugtäcke, schabrak och en tröja.
Tog med ett par sporrar som en kompis ska få, ska lämna dem imorn tsm med mina gaiters som jag ska sälja, hoppas hon kan ha dem!
Själv ska jag förbi Hööks imorn och hämta ut mina blå ridbyxor som ska komma då.


Imorn kommer Eveline och ska ha Storen, har tänkt att vi ska ta bilen innan så ska jag visa lite ridvägar på ett ungefär, så hon vet var hon ska nånstans :)
Är ju svårt annars när man aldrig har vart i de här skogarna!

Ikväll ska jag!

Jaaa, då SKA jag ut i stallet och köra :)
Foten börajr bli bättre nu, kan gå utan kryckor och svullnaden har gått ner ganska bra.
Får inte på mig skor än, men foppatoffeln kan pressas på i nödfall ;)
Kan nog rida åxå, dock inte ha foten i stigbygeln. Men kan ju iofs inte få på mig ridskorna så det får vänta ändå...

Har gjort ännu en toppenaffär, har spanat på ett jättefint rött schabrak som Josse har till salu. Hon var inte så säker på att hon ville sälja först när jag fick ögonen på det, men nu så!
Så ska hämta det när hon åker till stallet härnäst.
Perfeeeekt!

Har suttit och tittat på bruna träns åxå, men hittar inget som jag gillar riktigt.
Det jag gillar har aachen-nosgrimma, och Storen gillar inte det. Har inte ridit med det på nåt år iofs, så han kanske funkar nu?
Men måste ändå ha ett brunt träns som passar till dressyrsadeln, så även om det inte funkar kan jag ju köpa ett IFALL det ändå funkar ;)
Svammel.
Det bästa är ju att köpa ett remontträns, men jag hittar inget som jag gillar än.
Vi får se hur jag gör.

Det här är jag kär i, dock aachen.Detta är åxå jättefint
Sen måste jag ju inhandla dressyrschabrak åxå, iaf 2 st till att börja med.
Ridtur med Camilla

Ännu ett inlägg av mig, Camilla (parellikusken.blogg.se)

Igår var jag ut och red Storis igen, Carros fot börjar bli bättre, men är inte riktigt där än.

Efter jag fixat iordning Storis så bagav vi oss ut i de djupa skogarna i Matfors, numera hittar jag till en ridväg, så vi red den för att inte riskera att hamna vilse. Lite småjobbigt att hamna vilse, tar sån tid att ta sig hem igen.

Gick riktigt bra att rida, Storen var pigg och kändes på G. Vi skrittade och galopperade mest, men travade även lite. Hade det onaturliga hackamoret idag (till skillnad från sist då jag red med mitt natural hackamore från parelli.com) och vi red lite mer seriöst. Lekte lite med sidvärts, vilket Storis var duktig på, och öppnor. Öppnorna tyckte han först betydde sidvärts, men sedan så förstod han vad jag ville.
Sidvärts i trav tyckte Storis betydde galoppfattningar, men efter ett ha berättat att de inte betydde det, då kunde han ta några steg sidvärts. Duktig fabror!

Galoppen gick riktigt bra, han var på G så tog galoppfattningarna bra. Tog ett par från trav först, men tog sedan ifrån skritt och nån gång från halt. Han tar höger galopp (om jag inte minns fel) bättre än vänster, men lyckades ta båda.
Galopperade inte så långa bitar, utan blev många fattningar istället, stärker rumpan bättre.

Hemvägen gick bättre idag än när vi var ute och körde, kanske för att han inte kunde försöka lägga svansen över tygeln som han försökte med tömmen.. Fick dock göra endel halter för att fånga upp honom så han inte skulle älga på, Storis är nämligen duktig på det där med att älga iväg med raska steg på hemvägen.
Rolig häst idag, känns bra att jag inte var feg att rida som jag varit ett tag innan, vågar rida på lite mer då. Storis skötte sig bra, var lite tittig, men i övrigt kändes han stabil.

Imorrn är planen att jag och Carro ska ut på en körtur, hoppas att det fungerar bra.

Läs, ta in och förstå, verkställ!

Camilla har i vanlig ordning filosoferat klokt.

http://parellikusken.blogg.se/2011/august/utkast-aug-9-2011-1.html

Dressyrsadel och Ny Medryttare!

Jag har fyndat en dressyrsadel!
Den är gammal, men fullt fungerande, och jag fick den för 500 kr :D
Så det är ingen katastrof om den inte passar, då kan jag sälja den vidare.
Sadeln är en brun Comet VD, vid bom och 17". Passar raka ryggar.
Hittade den på fb, på en sida där man köper och säljer begangnade hästsaker.
Toppnöjd!
Jag hoppas han kan ha den nu då, vill verkligen ha en dressyrsadel.
Jag fick med gjord, stigläder och stigbyglar åxå, perfeeeeekt.
Måste dock köpa ett brunt träns, kan ju inte ha det svart till en brun sadel heller....
Veronica som har Alfa har köpt min Griffin, så jag får lös lite cash där.
Skönt att Alfa får en sadel som passar åxå.
Så här ser den "nya" sadeln ut, dålig bild men man ser hur den ser ut iaf. Kanske inte snyggaste men det struntar jag i:


Igår kom det en tjej och provred Storen :)
Hon heter Eveline och jobbar tillsammans med min make, och så är hon tillsammans med en kompis bror.
Hon har haft ett uppehåll på 2 år, så hon var lite nervig när hon kom ;)

Hon fick ta in Storen och göra iordning honom, jag visade var allt fanns osv.
Medan hon borstade (som hon gjorde mkt noga) så masserade jag, och fixade man och svans.

Vi hjälptes åt att sadla, och han valde att rida på hacket idag.
Vi gav oss iväg, Jag och en kompis tog bilen bort till ridbanan eftersom jag har kryckorna än, Eveline och Storen traskade lugnt dit.
Han är så fin min häst, jag blir alldeles kär varje gång jag ser någon rida honom :)

Eveline tog det väldigt lugnt, hon är mkt mjuk och försiktig.
*Gilla*
Hon skrittade runt lite och sen travade hon på halvlånga tyglar. Storen var seg och slö i vanlig ordning, men kom igång efter en liten stund.

Maria som har ridbanan var åxå där då hon skulle hoppa en av sina hästar, och hon red runt och travade och galopperade.
Storen fick åxå galoppera, lite segt i början, men sen blev han lite busig när den andra hästen galopperat förbi några gånger...
Så han sprätte lite med frambenen, pep och lade av en glädjebock! :)
Jag blev livrädd att hon skulle åka av, hon såg lite obalanserad ut innan, men ack så fel jag hade...

Eveline rätade upp sig, satt sig som klister, tog tillbaka huvet på Storen och drev på framåt. Ingen stor affär, utan fortsatte bara rida på i galopp :)
Storen blev snopen och fortsatte galoppera så fint, haha!
Det syntes att hon var van såna idéer, det satt i ryggmärgen kan man säga :)
Eveline gjorde några fler fattningar och han skötte sig exemplariskt.

Sen saktade hon av och var nöjd, Storen såg åxå nöjd ut.
Eveline sa att de där bockningen var inget, hon har tydligen haft flera "galna" hästar så Storen bockar var inget alls i jämförelse.
Och då har vi inget att oroa oss för, för det där är det värsta han gör, inget värre. :)

De skrittade hem och vi tog bilen.
I stallet skötte vi av och så fick eveline ta ut honom.
Hon frågade om jag ville fundera och så inann jag bestämde mig, men jag var helnöjd ju, så hon ville gärna börja rida Storen!
Jag tror det blir toppen. Hon är nogrann, ansvarig, mjuk, och verkar väldigt vettig.
Hon ville åxå rida för tränare, så vi kommer båda rida för Emma sedan. Jag tycker det är bäst att rida för samma tränare så vi har samma filosofi och upplägg.
Dessutom tycker hon det är kul med trickträning, så det ville hon göra med Storen, perfekt!
Han gillar ju det, speciellt i samband med klicker.

Så jag tror det blir jättebra, hon kommer ha tisdagar och onsdagar varje vecka. Såklart tar hon hand om honom när jag behöver mer hjälp åxå.

Tyvärr blev det inga kort, jag var så nervös själv så jag glömde fota >:(
Men nästa gång ska jag fota, och så kommer ju hon få blogga när hon har honom såklart :)


Idag har camilla ridit, hon får blogga om det själv som vanligt.
Vi var efter det till Hööks och glodde runt lite, jag köpte ett par nya shortchaps :)
Såååå snygga, är supernöjd. De 2färgade bruna/svarta som är en Dyonkopia....En annan är ju inte rik ;)

Beställde även hem ett par ridbyxor, blå. De fanns inte inne i min strl idag, men kommer på tisdag.'

Provade en väst åxå som ska inhandlas nu till hösten. Skööön och jättesnygg!

Klämde även på en sån där anatomisk svängd sadelgjord, den blir åxå ett kommande inköp.

Camilla här igen..

Idag är det Camilla (parellikusken.blogg.se) som skriver igen.

Då Carro fortfarande är trasig så hämtade Benny upp mig på förmiddagen så jag kunde ta mig bort till Matfors och Storis.

Hämtade upp honom i hagen och tog med honom till stallet, mötte sedan upp Carro som kom och visade mig vart sakerna var och sånt. Skulle nämligen ut och köra idag.
Carro gav mig vägbeskrivning igen, jag lyckades inte heller idag uppfatta något. Men jag hoppades att jag skulle minnas vägen ifrån när Carro och jag var ute och körde. Denna gång visste jag att jag inte skulle luras av Storis igen..

När Carro gått så fixade jag med Storis, borstade och satte på utrustningen. När selen var på så sms'ade Carro att jag inte skulle glömma att massera Storis rumpa. Det hade jag glömt, så jag masserade då. Det tyckte Storis var väldigt skönt. :)

Tog på vagnen sedan, väldigt smidigt med travrockard och quick hitch-sele. Satte på ett grimskaft som salggjord, Storen bör köras med det, känns säkrast så.

Hoppade tillslut i vagnen och så for vi iväg. Storen är vinglig att köra, det var han i början, men jag hade kortare tömmar så jag hade kontakt med hans mun och kunde rama in honom. Då slutade han vingla och gick rakt fram istället.Vi lyckades hitta rätt väg, även om den lömste Storsi försökte lura mig igen. Denna gång så lyckades han inte, för han skulle lura mig att svänga in på samma väg han lurade in mig på sist. Jag är lite smartare än att bli lurad på samma sätt två gånger i rad, taskigt för Storis..

Vi travade och skrittade till en början, men sedan ville jag testa om Storis skulle ta galopp framför vagn. Travar-Storis har nog aldrig galopperat framför vagn innan, iaf inte medvetet fårn kuskens sida, så jag trodde inte han skulle ta galoppen.
Smackade på honom till snabbare trav och sa "galopp", såg hur han tänkte galopp, så jag sa det ett par gånger till och då tog han galoppen. Berömde jättemycket och tog ned han i trav igen. Testade fatta galopp igen, och då tog han den efter en kort bit. Gav beröm och saktade ned efter en bits galopp.

Filmade den för Carros skull. :)Tredje och sista gången han fattade galopp så tog det bara ett par travsteg innan han tog galoppen, han fick en massa beröm innan han fick sakta av.
Travade en kort bit till innan vi skrittade hemåt.
Mycket roligt att köra Storis, kul att han kunde galoppera också. Det roligaste var att han har ett grundtempo som är snabbare än Dacke, det betyder att allt går så mycket snabbare. Roligt att köra fort, även om det egentligen inte gick så snabbt idag, var ett lugnt tempo för varmblod.

På hemvägen var Storis lite stressad, ville gå snabbt, helst springa. Men han fick skritta för att ta det lugnt, tog mängdvis med halter så fort han försökte öka skritten innan han kopplade att dte inte gav nåt att gå snabbt. Envishet vinner man på gällande Storis.
Han var dock frustrerad på mig som inte lät honom springa, för i halterna så slog han med svansen för att kunna få svansen över tömmen. Fick hålla upp tömmen så fort jag såg att han började svänga med svansen så han inte tog tag i tömmen.
Han ville också ha hellång töm så han kunde gå med huvudet i marken, kände inte att jag vågade ge honom det då jag ville ha lite kontakt med honom ifall han skulle försöka sticka. Känner mig inte helt säker med honom framför vagn, första gången vi är ute själv.
Såg heller inte anledningen vill varför han skulle ha huvudet ett par centimeter ovan marken, han blir så framtung då, och för att dra en lätt travrockard som är lättrullad behöver man inte lägga fram så mycket vikt för att dra på planmark. Så han fick normallånga tömmar istället, gick bra det med fasän han emellanåt försökte dra till sig tömmarna.

Gick riktigt bra att köra idag, kändes kul att vara ute med Storis framför vagnen. Han var mycket piggare att köra än att rida, verkade tycka det var roligare att bli körd idag.
Han är lite annorlunda att köra jämfört med Dacke, men rolig ändå. :)

Tack för lånet Carro!

Får se om hon behöver hjälp till veckan, isf blir det nog körning igen. Är roligare att köra än att rida.. :)

Vinn ett graverat fotosmyckeJag är med och tävlar hos http://dressyrmupparna.se om ett graverat fotosmycke från www.johanneli.com!


Dålig dag

Idag har jag så otroligt ont i foten, vill bara dö :(
Har tagit Citodon men det hjälper inte. Ringde VC då jag vill in och kolla igen, samt få mer smärtstillande.
Foten fortsätter svälla, jag har till och med fått en bristning på ovansidan!

Hovis ringde idag på fm, och sa att han skulle komma förbi under dagen och slå på ny framsko.
Jag blir så glad varje gång, man är inte bortskämd med så snabba ryck.

Efter han ringt så var det dags att åka iväg, chansade på att jag kunde köra bil idag ;)
Hade lovat Camilla att följa med till kliniken med Dacke som skulle ta prov på sin konstiga knöl, och så skulle jag lämna min sadel, som är till salu, till Veronica i Camillas stall.
Så jag hasade ut till bilen efter att ha tagit citodon, åkte ner till stallet och hämtade sadeln och sen gasade jag iväg till Hällomstallet och lämnade sadeln.
Var lite spännande att köra då jag inte kunde ha foten normalt... Men det gick :)

Anlände till ATG i tid, vi gick in med Dacke som var lugn som en filbunke i vanlig ordning.
Efter typ 20 minuter fick vi komma in för undersökning, var en supertrevlig norsk veterinär som var skojig, lite söt var han åxå faktiskt ;)
Dacke fick lugnande för säkerhetsskull, och sen tog de biopsin.
Vet sa direkt att det inte behövdes skickas nånting, utan han såg vad det var.
Det var en inkapslad talgkörtel som missat att den skulle sluta sin funktion, så det var fullt med fett därinne...
Såg vidrigt ut, grått klet som kom ut i korvform :P *kräks*

Så det var ingen fara alls med Dacke, så skönt för Nojjiga Camilla!

Åkte hem igen, Mamma och Mormor kom på besök en stund så vi fikade och Cornelia var toppnöjd.
Sen ringde hovis och sa att han skulle komma om 10 min, så min snälla make gick och tog in Storen åt mig då jag hade så galet ont igen.
Han tog av flugtäcket och luvan, var med under skoningen och sen fixade han vatten och hö till Stor och släppte in honom i boxen.
Stor fick vara inne 3 timmar och vila, sen gick Benny ner igen och sprayade på flugmedel, sen släppte han ut Stor i hagen igen :)
Snäll häst och snäll make, det har jag!

Imorn kommer Camilla och kör storen en sväng, hämtar henne vid 10 så skjutsar Benny hem henne sen.Halta Lotta och tappsko

Jaha, idag skulle Camilla ha kommit upp och rastat Stor igen, men hon klarade inte av det idag.
Lider man av panikattacker och ångest så är det svårt att planera aktiviteter, ibland kan man helt enkelt inte ta sig utanför dörren.
Gick ju in i en djup depression förra hösten då jag gick igenom en del av det, men Camilla dras med detta i stort sett vajre dag, inget jag avundas.
Så jag hoppas hon mår bättre till på fredag iaf, så hon orkar komma då.

Iaf, Storen har haft på sig luvan och täcket sen igår och det tror jag han uppskattade. Har vart galet mkt insekter på dagarna nu, vet inte var de kommer ifrån.
Började ju ösregna och åska här på em så Stor blev riktigt genomblöt, typiskt.

Väntade till det slutat regna innan jag bestämde att jag måste ut till pållen.
Samlade krafter och lindade min fot stenhårt, krängde på mig en sko och tog med en krycka, och haltade till hagen i sakta mak.
Som tur är har jag en underbar snäll häst som tar det lugnt och är väluppfostrad :)

Vi kom ner till stallet efter en stund, gick ju inte fort kan man väl säga....
Han fick några äpplen jag tagit från äppelträden, lite sura tror jag allt ;)
Sen tog jag av täcke och luva, hade torkat men är riktigt ordentligt skitiga så de ska tvättas imorn. Kommer ta in Stor på fm imorn så han får stå inne och äta hö + vila, så tvättar och torkar jag grejorna under tiden.

Borstade inte, utan bara kollade igenom honom. Hörde när jag tog ut honom ur hagen att det fattades en sko, och såklart har han tappat en framsko >:(
Smsade Glenn så hoppas att han kan komma imorn.
Så det var ju tur att Camilla inte kom iaf :)

Sprayade och smörjde in Stor med flugmedel och salva, sen fick han ta på täcket och luvan igen. Sprayade även utanpå täcket för säkerhets skull :)
Sen kom Benny ner till stallet och tog med Storen till hagen, skönt då jag var helt slut. Hästarna har ju flyttat över till andra sidan vägen nu så det är en bit att gå med trasig fot...


Imorn ska jag följa med Camilla med Dacke till veterinären, han ska kolla upp en oroande knöl som har växt. Inte bra :(
Hoppas dock på att det inte är nåt allvarligt såklart.
Följer med som stöd till Camilla, hon hängde med mig och Storen så det är klart jag ställer upp.


Storen, jag, och Dacke som handhäst, Camilla bakom kameran :)


Camilla here!

Idag är det inte Carro som bloggar, utan det är Camilla. (parellikusken.blogg.se)

Jag har tidigare varit halvfodervärt åt Storis i tre år, så nu när Carro är trasig så har jag ställt upp och motionerat honom åt henne.

Eftersom jag saknar körkort så kom Carros make Benny och hämtade upp mig, lyxigt.

När vi kom fram så hämtade jag Storis medan Benny hämtade en haltande Carro, tror Storen var lite smidigare att leda, han gick av sig själv. Tur det iofs, för han väger lite mer än Carro, hade varit lite tungt att stötta honom..

Carro visade mig vart alla Storens saker fanns och vilka salvor och grejs jag skulle använda mot flugorna, mycket att komma ihåg.
Då jag bara varit ute med Storis där en gång innan så visste jag inte vart jag kunde rida, så Carro satte igång och förklarade. Ungefär samtidigt som hon började förklara vägar så stängde min hjärna av, när någon pratar mer än en mening i taget så slutar min hjärna att ta in informationen. Så Carros vägbeskrivningar lät mest som ett brus i min hjärna.. Men jag tänkte att det löser sig nog ändå, Storis borde ju veta vart vi ska.
Så jag sa okej och låtsades förstå, lättast så. :)

När Carro gått så borstade jag Storis, kletade in med salva och sprayade flugspray på honom. Han fick sedan på sig lite utrustning, bland annat mitt natural hackamore som jag tagit med mig.
Sista året jag red Storis så red jag nästan bara med repgrimma, så även fast han inte blivit riden med det på ett år så blev jag ju tvungen att testa om det fungerade nu med. Modig eller dumdristigt.. Hmm.

När jag lyckats hoppa upp på honom blev jag överraskad över hur smal han är att sitta på, har vant mig vid mitt grova kallblod.. Kändes lite vingligt. :)

Men vi skrittade iväg iaf, mindes sedan sist vart vi skulle svänga av för att komma upp till skogen. Sp vi skrittade vägen upp till skogen. När vi väg kom dit så tvärvände Storis in på en stor stig åt sidan. Jag som inte visste vart vi skulle litade på att han hade rätt, han verkade ju så säker.
Allt eftersom vi skrittade vidare på stigen så började den bli smalare och smalare, snart fanns det ingen stig kvar. Och när stigen väl försvunnit så var det ett stort träd tvärs över så vi ändå inte kunde rida vidare.
Insåg då att jag borde ha lyssnat på Carros vägbeskrivning, för lyssna på Storis var en dum idé. Han hade helt enkelt lurat mig, den lömske hästen.
Carro berättade efteråt att de bara ridit in där en gång.. Men Storis ville väl bara testa och se om det verkligen inte gick att rida där ändå..Vi vände tillbaka och red på stigen vi kom ifrån. Efter en stund så hoppade jag av och vi traskade runt på lite småstigar i skogen ett tag. Storis var snubblig, så kändes inge bra att sitta på där det var kuperat.Tillbakavägen gick bra, vi hittade hem i alla fall. :)

Klädde av honom och tog på honom flutäcke och huva innan jag gick tillbaka till hagen med honom.

Trevligt att få rida Storis igen, kändes rätt hemtamt. :)

Skulle ha åkt ut idag igen, men mår inte alls bra så tar det på fredag istället. Har problem med ångest och panikattacker, och idag är ingen bra dag alls. Mår illa av ångesten just nu, så kändes inte som att jag orkade engagera mig idag.
Men på fredag ska vi ut och köra, det blir roligt. :)

Idag är ingen vanlig dag

För idag kommer Camilla hit och rastar Storen!
Hon är så snäll och ställer upp nu när jag är trasig.

Lite kul, Camilla som var så rädd och nervös när hon började vara medryttare/ fodervärd hos mig.
Nu är hon den enda som jag litar fullt ut på att hon kan hantera Storen i vilken situation som helst.
Trots att hon inte hittar nånstans här så skickar jag ut henne i skogarna på min käraste Prins.

Hon har iofs vart med på en körtur så hon har liiiite koll iaf, men hon har lokalsinne som en sten så jag vet inte om hon känner igen sig ;)

Min gubbe åker och hämtar henne iaf, han erbjöd sig själv att vara privatchaufför de 3 dagarna Camilla ska ha Storen.
Så ikväll får Camilla själv blogga här om sin dag med Storen, kommer alltså bli ikväll, imorn och på fredag som det blir gästbloggande. :)

Själv ska jag slappa i soffan och titta på en film medan jag väntar, Benny och Cornelia ska iväg på nån lekpark och busa innan de hämtar Camilla.
Mamma fick inte följa idag, Cornelia ville vara med bara Pappa ;) Sötunge.

När Camilla kommer så ska jag försöka släpa mig ner till stallet iaf, hoppas Camilla tar med kameran åxå nu då så det blir lite bilder till bloggen!


Camilla och Dacke

Nån som....

...har typ 3000 kr över?
Jag har hittat en sån snygg hjälm som jag verkligen ville ha, men jag nästan dog när jag insåg vad den kostade....
Faan, jag kommer aldrig få den, det är ju sinnessjuka pengar!
Hittade en för 5865 kr åxå... HAHA!

Min önskehjälm:
http://www.therealhorseshop.se/produkter/ridhjalmar/uvex-fp3-active-floral-s-m-bla.html

RSS 2.0