trött och nöjd!

japp, det var både jag och Storen nu ikväll när jag åkte från stallet :)Hade bestämt med Yvonne och Borken att ta en tur tillsammans ikväll efter jag slutat jobbet kl 17.

Jag och Stor har ju inte vart ute ordentligt på länge nu, har vart skitkallt eller så hade han ju den där galna perioden då jag inte ville ge mig ut så gärna. Och nu har vi tagit det lugnt, antingen själv eller så bara gjort sällis med Veronica och Alfa som bara skrittas max 30 min.

Så idag bestämde jag och Yvonne att ta en längre travsväng.

Eftersom jag gjort klart mockningen, maten och vattnet på morgonen då det skulle bli sen kväll så var det bara att ta in storen och göra iordning på en gång. Trodde jag ja!

Blev väldigt less när jag tittade in i boxen.... Där var höet mestadels uppätet och resten runtdraget, vattnet var halvt uppdrucket ur hinken, och det var bajs och kiss.

Gud vad irriterande när jag hade gjort klart allt på morgonen för att slippa det ikväll! Varför i hela friden tar man inte reda på efter sig om man lånat boxen, eller om man av någon outgrundlig anledning ställt in Storen på dan??? Inte var det sopat på gången heller.

Gjorde iaf iordning storen med reflexer, skydd, sadel och hacket och så gav vi oss iväg ner till Borkens stall nedanför. Mötte upp ekipaget där, Storen ville hemskt gärna hälsa på borkas så de fick göra det innan vi red vidare. Skrittade bort mot Kungsnäs över bron, som gick hur bra som helst by the way ;), vidare förbi ridhuset och upp till Hovstallet.

På Hovvägen travade vi nästan hela vägen bort. Hästarna är ju 2 travare, så de ville gärna tävla lite, men efter en stund så blev det lugnt. Travade på i ett lagom tempo, Storen blev trött men han tyckte det var så kul, toppnöjd var han :)

Saktade av till skritt en bit, sen tänkte vi trava igen. Men då var vi framme vid sista raksträckan innan man svänger av till kvarsättsvägen vid lilla bron. Där brukar jag alltid galoppera, inte fort, men han får rulla på i ett friare tempo lång och låg. Så Storen tyckte vi skulle galoppa, och eftersom Borken var taggad efter traven så ville Storen inte alls trava lugnt utan började kasta med huvet och det var nära bockar ;) Så vi fortsatte skritta hela vägen hem istället, ville inte riskera nåt. De trampade på bra, men inte stressigt så det var bra arbete iaf. Hoppade av och gick sista biten från Gunilla. Storen var helt svettig, och han såg mycket nöjd ut. Han snubblade lite på hemvägen, så han hade nog lite mjölksyra efter travandet.

Väl hemma så stretchade jag igenom honom ordentligt och masserade både rygg, halsmuskler och rumpan. Det var väldigt skönt tydligen, han stod alldeles still med fötterna, och sträckte ner halsen mot golvet. Kliade/gnuggade honom på huvet där han var svettig, och det var väldigt poppis :)

Man blir väldigt skitig om fingrarna när man masserar en svettig häst iaf...!

Sen fick han stå på gången medan jag mockade igen och fixade nytt hö och vatten >:( Efteråt fick han gå in, skööönt. Gav Dolly hennes medicin (butta) innan jag fodrade allihopa och åkte hem.

Väldigt trevlig kväll, och det var skönt att få jobba lite, tror både jag och storen behövde det! Imorn blir det en skrittur med Veronica och Alfa, får se om jag törs ge mig ut barbacka ;)


- Carro

Kommentarer
Postat av: Carro

men? vem har fixat det nu då? aNETTE ELLER VICTORIA??

2011-01-20 @ 13:44:24
URL: http://sartorius.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0